Efkar | Konular | Kitaplar

Tecavüz Adasında Ermeni Ayni Gelenekselleşiyor


AKP'NİN 3 MİLYON $ VEREREK RESTORE ETTİRDİĞİ TECAVÜZ ADASINDA Kİ KİLİSEDE BU YIL 3'CÜSÜNÜ DÜZENLEDİKLERİ AYİNİ GELENEK HALİNE GETİRDİLER !!


Ermeniler, Van Gölü’ndeki adada bulunan Akdamar Kilisesi’nde bu yıl 3.’sü yapılan ayin için erken saatlerden itibaren adaya akın etti. 1. Dünya Savaşı sırasında Van’da çok kan döken Ermeniler tarafından adaya getirilip tecavüze uğrayan Türk kadınları, göle atlayıp intihar etmişti.

Amerika’dan gelen Piskopos Khajag Barsamyan’ın yönettiği ayin 2 saat sürdü.

İşgal yıllarında bölgedeki Müslüman kadınları Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’na kaçırıp namuslarına leke süren Ermeni çetecilerin torunları, dün Akdamar Kilisesi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen ayine katıldılar. Türkiye Ermenileri Patrikliği Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ile yurt içi ve yurt dışından gelen din adamlarının katılımıyla yapılan ayine katılan Ermenilerin güvenliğini sağlamak amacıyla adadaki tepelere özel harekat timleri yerleştirildi, ada içinde de çok sayıda sivil ekip görevlendirildi.

Yüzlerce kadın intihar etmişti
112 Acil Sağlık hizmetlerine ait 40 kişilik personel ile bir helikopter ve 4 ambulans, adada ve Akdamar İskelesi’nde hazır bekletildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Akdamar Adası’nda bulunan Ermeni Kilisesi’nde bu yıl üçüncüsü yapıldı. Okunan ilahiler ve dualar eşliğinde kilisenin önünde toplanan din adamları, ayini başlatmak üzere kiliseye girdi. Kiliseye, din adamlarının yanı sıra sınırlı sayıda kişi ve basın mensupları alındı. Amerika’dan Piskopos Khajag Barsamyan’ın yönettiği ayinde, Van depreminde yaşamını yitirenler ve Suriye’deki olaylarda öldürülenler için de dua edildi. Vali Yardımcısı Atay Uslu, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ’un adadaki çalışmaları yerinde incelediği ayine, Van Belediyesi Başkan Vekili Sabri Abi, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Ermenistan Milletvekili Aragats Akhoyan ile yurt içi ve dışından çok sayıda kişi katıldı. Ayine yaklaşık 2 saat sürdü. Ermenistan’dan gelen halk oyunları topluluğu da kilise önünde gösteri yaptı.

3 milyon lira harcandı
Birinci Dünya Savaşı sırasında Van’ın Zeve Köyü halkı, kadın, çocuk ve yaşlı demeden, Ermeni çeteciler tarafından öldürülmüşü. Bununla yetinmeyen Ermeniler, kilisenin de üzerinde bulunduğu Akdamar Adası’nı “Türk kadınlarına tecavüz adası”na çevirmiş, yüzlerce kadın bu zillete dayanamayıp gölde intihar etmişti. AKP, Türkiye’ye “soykırımcı” iftirası atan Ermenistan’ı memnun etmek için 3 milyon lira harcayarak Van’daki Akdamar Kilisesi’ni onarıp törenle hizmete açmıştı


Konular