Efkar | Konular | Kitaplar

Cuma Vaktinde Sınav Olmaz

MEB’in yapacağı ve ortaokulların 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Ortaöğretime Geçiş sınavının Cuma günü ve hem de namaz vaktine denk getirilmesi tartışma konusu oldu.

Cuma Vaktinde Sınav Olmaz

Milli Eğitim Bakanlığı bu sene ilk defa ilköğretimlerde uygulayacağı, ortaokulların 8. sınıflarının gireceği Ortaöğretime Geçiş Ortak Yazılı Sınavları’nın tarihlerini açıkladı. Bakanlığın yayımladığı e-kılavuzda I. Dönem 28-29 Kasım ve II. Dönem mazeret sınavı 10 -11 Mayıs olarak deklare edildi. Bu tarihlerden 29 Kasım’a “Cuma gününe denk geldiği” için ÖĞDER’den itiraz geldi.

“CUMA VAKTİNDE VE YEMEK SAATİNDE SINAV OLMAZ!”

Akit'in haberine göre, Şuurlu Öğretmenler Derneği(ÖĞDER) Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, 29 Kasım 2013’ün Cuma gününe denk geldiğine dikkat çekerek, “Cuma vaktinde ve yemek saatinde sınav olmaz!” dedi.

ÖĞLEDEN SONRAYA ALINSIN

İkinci şunları kaydetti: “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı Perşembe günü, İngilizce ortak sınavları Cuma günü saat 12 ’ye konmuştur. Sınavlar perşembe ve Cuma günü öğlen yemeği vaktine hem de Cuma günü Cuma namazı saatine denk getirilmiştir. MEB, Sorunlara Çözüm üretirken milletimizin ortak değerlerini, eğitimin pedagojik ve psikolojik faktörlerini önemsemesini istiyoruz. Cuma günü Cuma vaktinde ve öğlen yemek saatinde sınavlarda görev alacak öğretmen, personel, görevli ve öğrenciler her açıdan mağdur edilecektir. Öğlede yemek saatinde yapılacak sınavın öğrencilerde başarısızlığa yol açacağının da bilinmesi gerekiyor. Günde üç sınav yapmayı planlayan MEB’in sınavların sonuncularını yani Din Kültürü ve İngilizce sınavlarını Perşembe ve Cuma günü öğleden sonra yapmasının hem pedagojik hem de etik olacağını düşünüyoruz.”