Efkar | Konular | Kitaplar

İsmet Özel: Türkler özgür değil

Ünlü şair ve yazar İsmet Özel, Türklerin özgür olmadığını söyledi. Özel, “İnsan tarihiyle belli ise Türklüğün ne olduğunu öğrenmemiz için tarihimizi araştırmamız lazım” dedi.


Kocaeli'nde gerçekleşen 3. Kitap Fuarı’nda düzenlenen konferansta konuşan Özel, bu fuara her yıl katıldığını söyledi.

SADECE ÖZGÜRLÜKLER KAYBOLMADI

İzmit dendiği zaman akla Seka Kağıt Fabrikası’nın geldiğini belirten Özel, “Olmayan şeylerden bahsettiğimizde sadece Türklük ya da özgürlük akla gelmemeli. Şimdi Seka Kağıt Fabrikası da yok” dedi. Bu olayın Kocaelilileri nasıl etkilediğinin önemli bir vurgu olduğunu kaydeden Özel, “Bunlar kavrayış alanının dışında tutulan şeylerdir” şeklinde konuştu.

TARİHİ YOKSA İNSAN DA YOKTUR

İnsanın özü dendiğinde ne anlaşılması gerektiğini konusunun belli olmadığını kaydeden Özel, “İspanyol bir düşünür insanın özünün olmadığını tarihinin olduğunu savunuyor. İnsanı diğer varlıklardan ayırt etmek tanımak tarihini bilmekle olur. Eğer tarihi yoksa insan da yok demektir. İnsan diğer canlılar gibi tarif etmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

TÜRK TARİHİ ARAŞTIRILMALI

‘Türk Özgürlüğü’ başlıklı konuşmasına devamla Özel, “İnsan tarihiyle belli ise Türklüğün ne olduğunu öğrenmemiz için tarihimizi araştırmamız lazım” diye konuştu.